100ste Giro d’Italia

Een jubileum-editie ‘die past bij Steven Kruijswijk’, met veel klimwerk

Klimmers komen volgend jaar aan hun trekken tijdens de honderdste editie van de Ronde van Italië. De Giro van 2017 telt negen bergetappes en vijf daarvan eindigen bergop. Ook staan er twee tijdritten op het programma. Vincenzo Nibali kondigde aan zijn titel te zullen verdedigen. Ook Steven Kruijswijk, vorig jaar tot in de slotweek drager van de roze leiderstrui, reageerde: „Deze Giro past bij mij. Vooral de laatste week, met de Mortirolo en de Stelvio, gaat interessant worden.” De Ronde van Italië start op 5 mei op Sardinië en eindigt op 28 mei met een tijdrit over 28 kilometer van circuit Monza naar de bekende kathedraal in Milaan. Ook staat er nog een heuvelachtige tijdrit over 39 kilometer naar Montefalco op het programma. (ANP)