De Thuiskok: Spiegeleitje speciaal

©

Dit is in mijn ogen een van de meest geslaagde recepten uit het boek Simple Food, juist omdat het echt simpel is. Ook Sergio Herman vindt het moeilijk de (in zijn optiek) eenvoudige gerechten zo te maken dat je er ook doordeweeks mee aan de slag kan. Maar het mooie van dit ontbijtje is dat je het zelf niet zo makkelijk bedenkt en dat het in een paar minuten in elkaar is gedraaid. Wie hiermee komt aanzetten bij een ontbijtje op bed kan zonder twijfel rekenen op een verraste en verrukte ontvangst. Tot slot nog een tip van de sterrenkok: gebruik altijd handgepelde, grijze garnalen. De rest mag volgens hem het predikaat ‘garnaal’ niet dragen.

Verhit een steelpan met antikleeflaag op een matig vuur om de eieren te bakken. Smelt de gezouten boter en zet het vuur zachter. Breek de eieren voorzichtig open en laat ze voorzichtig in de pan glijden zodat de dooier niet breekt. Laat het eiwit stollen en zorg ervoor dat de dooier vloeibaar blijft. Snij de kerstomaatjes in tweeën en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe, laat nog een minuutje mee opwarmen. Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen, bieslook en basilicum toe. Rasp wat parmezaan over de pan. Werk vlak voor het serveren af met wat zwarte peper van de molen en fleur de sel.