Moussa Dembélé en Kevin-Prince Boateng in de Goal van het Weekend

Deze maandagochtend inclusief een vleugje Frank de Boer en de nieuw gevonden hoop van AC Milan.

Weet u nog dat afgelopen jaar opeens heel veel spelers uit Europa voor veel te veel geld naar een willekeurige club in China vertrokken? Het heeft niet geholpen. Guangzhou Evergrande bleef gewoon ongenaakbaar en werd dit weekend voor de zesde keer op rij kampioen. Knap van coach Luiz Felipe Scolari.

Trouwens niet onaardig natuurlijk, dat wippertje van Kasper Dolberg die met z’n 19 jaar koeltjes bleef in de Klassieker. Prima solo van Naby Keita voor het dito presterende Red Bull Leipzig dat debuteert in de 1. Bundesliga en op twee punten van Bayern staat.

De Serie A in een hoofdrol dit weekend: AC Milan staat daar gewoon op twee punten van koploper Juventus. En dat is goed om te zien, een club van dergelijke statuur terug aan het front. De ploeg van voormalig-spits Vincenzo Montella klopte in eigen huis de kampioen uit Turijn en dat betekende voor Juve het tweede verlies in Milaan in deze eerste helft van de competitie. En dat gebeurde niet meer sinds het seizoen 1989/1990. Matchwinner waren ook nog eens jeugdproducten: Gianluigi Donnarumma met een fijne save en Manuel Locatelli die Gigi Buffon op genadeloze wijze kansloos liet. En Éder probeerde Frank de Boer in elk geval een week langer in z’n ambt houden met deze pegel. Maar het mocht niet baten: Inter heeft uit de laatste vier Serie A-duels slechts 1 punt behaald.

3. Christian Fuchs (Leicester City)

Een 100 procent score in de Champions League tot nu toe, maar in eigen land is het verdedigen van de landstitel nog geen sinecure gebleken. Oké, met Club Brugge, FC Kopenhagen en FC Porto was de UEFA tijdens de loting dan ook mild voor Leicester. In de Premier League wist de ploeg van Claudio Ranieri dit weekend te ontkomen aan een dreigende degradatieplek en dat gebeurde niet in de laatste plaats dankzij een geweldige goal van Fuchs:

2. Kevin-Prince Boateng (UD Las Palmas)

Heerlijke goal na een fraaie assist. Boateng werd afgelopen zomer door Berlusconi uitgezwaaid in Milaan. Samen met Alex, Phillippe Mexes en Mario Balotelli moest hij plek maken voor lieden als Locatelli. Op Las Palmas de Gran Canaria is het prima toeven voor de in Berlijn geboren Kevin-Prince:

1. Moussa Dembélé (Celtic)

Nee, niet díe Mousa Dembélé van Willem II en AZ. Deze Moussa werd op z’n achtste al opgepikt door Paris Saint-Germain maar nota bene Fulham kreeg het voor elkaar om Dembélé als 16-jarig ventje naar Londen te laten verhuizen. Kostprijs: 360.000 euro. Een jaar later, in 2013, debuteert hij in de Premier League waarna Celtic afgelopen zomer genoeg had gezien en hem transfervrij oppikte. Zijn goal achter het standbeen langs is tof, maar niet uniek. Dat hij het in The Old firm tegen Rangers doet met nog drie minuten en 0-0 op het bord en terloops twee man poort: magnifiek.