Internationaal Olympisch Comité

Klokkenluidster Stepanova krijgt financiële steun van IOC

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat de Russische hardloopster Joelia Stepanova en haar man financieel ondersteunen, zo werd maandag bekend. De twee onthulden het structurele dopinggebruik in de Russische atletiek en zijn sindsdien ondergedoken in de Verenigde Staten. Stepanova vreesde voor haar leven sinds ze als klokkenluidster optrad. IOC-voorzitter Thomas Bach heeft een gesprek gehad met de atlete en haar man Vitali Stepanov. Stepanov, een voormalig controleur van het Russische antidopingagentschap, is een functie als adviseur bij het IOC aangeboden. Hij zal zich gaan bezighouden met dopingcontroles. Zijn vrouw krijgt een beurs zodat ze haar loopbaan als atlete kan voortzetten. (ANP)

    • Steven Verseput