EK baanwielrennen

Vijf medailles Kirsten Wild

Foto Robert Vos/ANP

Kirsten Wild kan terugkijken op geslaagde EK baanwielrennen. De Nederlandse renster, die ruim een week geleden nog naar het zilver sprintte in de wegwedstrijd van de WK in Qatar, bewees tijdens de EK in Frankrijk haar kwaliteiten als allround renster. Samen met Nina Kessler werd ze zondag derde op het onderdeel madison (een koppelkoers over 120 ronden), dat voor het eerst op het programma stond van de EK op de baan. De Europese titel ging naar de Belgische rensters Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky, die Emily Kay en Emily Nelson uit Groot-Brittannië voorbleven.

Met het brons op de madison bracht de 34-jarige Wild haar totaal tijdens de EK op vijf medailles. Ze begon het toernooi op de baan van Saint-Quentin-en-Yvelines woensdag met goud op de afvalkoers en won later ook goud op de puntenkoers, brons op het onderdeel scratch en afgelopen zaterdag zilver op het omnium. (ANP)