Dit is het verhaal van mijn leven

Foto Timothy A. Clary/AFP

Een bezorger loopt langs een stukje van de muurschildering die gemaakt is door kunstenaar Logan Hicks. Hij voltooide het werk, The Story of My Life, enkele weken geleden en viert ermee zijn tienjarig kunstenaarschap in New York.

De schildering van bijna 25 meter lengte bevindt zich op de hoek van Houston Street en Bowery. De schildering in zijn geheel laat drie straten zien die op de voorgrond samenkomen. Hicks gebruikte straatfoto’s van vrienden en fans, die bijeenkwamen in mei op de hoek van Greene en Spring Street, als basis. Dit stuk muur is al vaker door artiesten beschilderd, voor het eerst door Keith Haring in 1982. Het lot van Hicks’ schildering zal ook weer zijn dat hij verdwijnt, en dat iemand anders aan de slag gaat.