Chelsea vernedert ManUnited en Mourinho

De terugkeer op Stamford Bridge is voor coach José Mourinho zondag op een drama uitgelopen. Chelsea, dat hem in december vorig jaar ontsloeg, droogde zijn nieuwe club Manchester United met 4-0 af. De ploeg van coach Antonio Conte verkleinde de achterstand op het leidende drietal in de Premier League – Manchester City, Arsenal en Liverpool – tot één punt. United staat zevende, op zes punten.

Al na 29 seconden vergalde Pedro het weerzien van Mourinho met het stadion waar hij drie landstitels vierde. Door een fout van Chris Smalling in de verdediging kon de Spanjaard de bal meteen achter doelman David de Gea van United leggen: 1-0. Twintig minuten later verdubbelde Gary Cahill de score, na opnieuw geschutter in de defensie. Na rust werd het nog pijnlijker voor de Portugese coach en zijn team. Eerst zette Eden Hazard een goede combinatie op met N’Golo Kanté en Nemanja Matic, die hij zelf koel afrondde: 3-0. Vervolgens bracht Kanté de eindstand op 4-0 nadat hij ongehinderd door de statische achterhoede van United had mogen lopen.

Voor het duel met zijn oude club had Mourinho gezegd dat hij niet als een „gek kind” zou juichen als zijn team zou scoren. Dat het anders liep, kwam volgens hem niet eens doordat zijn ploeg heel slecht speelde. Meer door „ongelooflijke fouten”. De coach die zichzelf eens omschreef als ‘the special one’ verliet Stamford Bridge terwijl de fans van Chelsea zongen: „You’re not special anymore.” (NRC)