‘Meerdere gewonden na grote vechtpartij amateurvoetbal’

De wedstrijd tussen lagere elftallen van voetbalverenigingen Germania en SCH liep volledig uit de hand.

Twee spelers werden met vermoedelijk een gebroken neus en een gebroken oogkas naar het ziekenhuis afgevoerd.
Twee spelers werden met vermoedelijk een gebroken neus en een gebroken oogkas naar het ziekenhuis afgevoerd. Foto: David van Dam

Bij een wedstrijd in het amateurvoetbal in het Gelderse Groesbeek is zaterdagmiddag een massale vechtpartij uitgebroken. Dat meldt de politie Gelderland zondag. Volgens De Gelderlander zijn twee spelers naar het ziekenhuis afgevoerd met vermoedelijk een gebroken neus en een gebroken oogkas.

De bekerwedstrijd tussen lagere elftallen van voetbalverenigingen Germania uit Groesbeek en SCH uit Nijmegen liep uit de hand, nadat een speler van Germania toen hij ten val kwam tegen zijn hoofd werd geschopt door een speler van SCH, meldt een woordvoerder van Germania aan De Gelderlander. De thuisploeg was op dat moment net teruggekomen van een 1-4 achterstand naar 3-4.

Gefilmd

Er ontstond een vechtpartij waarbij “over en weer harde klappen vielen”. Toen enkele spelers van SCH zagen dat de vechtpartij door een jeugdige supporter van Germania werd gefilmd, liep de zaak nog verder uit de hand, zo citeert de Gelderse krant de Germania-woordvoerder. De supporter werd door een viertal SCH-spelers achterna gezeten en vluchtte een nabijgelegen crossbaan op.

Vervolgens vielen vijftien SCH-spelers en enkele supporters de kantine van Germania binnen. Ook kantinepersoneel kreeg hierbij klappen en werd ontzet door de SCH-supporters. Op het moment dat de politie arriveerde waren SCH-spelers vertrokken. Een van hen zou hevig bloeden aan zijn pols, zo meldden ooggetuigen tegenover De Gelderlander.

De politie doet momenteel onderzoek, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Gisteren hebben meerdere personen aangifte gedaan en heeft de politie diverse getuigen gehoord.