In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
18 oktober. Een clown kijkt op zijn telefoon tijdens de 21e Latijns-Amerikaanse Clownconventie in Mexico City. Tijdens de bijeenkomst werd ook de killerclownhysterie besproken.
Foto Pedro Pardo/AFP
Winnaar van de Wildlife Photographer of the Year 2016: Tim Laman (VS) met de foto 'Entwined lives'. Hij wist bijna zeker dat een orang-oetan in de boom zou klimmen om de vijgen te plukken. Bovenin de boom installeerde hij meerdere GoPro-camera’s die hij van een afstandje kon bedienen. Na enige tijd gebeurde wat hij zich had voorgesteld: een jong mannetje keerde terug en Laman wist hem van bovenaf te fotograferen.
Tim Laman
20 oktober. Presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump bezochten samen een benefietdiner van de Alfred E. Smith Memorial Foundation. Hier zitten ze naast aartsbisschop van New York Timothy Dolan. Tijdens het diner namen de twee kandidaten elkaar op de hak, al kreeg Trump een aantal keer boegeroep in plaats van gelach te horen na zijn grappen over zijn concurrente.
Jonathan Ernst/Reuters
21 oktober. Een politieagent controleert een lichaam, vermoedelijk van een drugscrimineel, dat door onbekende mannen was gedumpt in een steegje in de Filippijnse hoofdstad Manila. Dit soort lugubere vondsten worden vrijwel dagelijks gedaan door de politie, sinds president Duterte na zijn aantreden de oorlog heeft verklaard aan drugsdealers en -verslaafden.
Aaron Favila/AP
17 oktober. Slachtoffers van orkaan Matthew op Haïti schuilen onder plastic voor de regen, wachtend op de levering van voedsel door het Wereldvoedselprogramma van de VN. In het land dreigt een humanitaire ramp waar de internationale gemeenschap "met groot materieel" voor moet uittrekken, zei een woordvoerder van de VN. Ten minste 1,4 miljoen mensen hebben in het land hulp nodig.
Hector Retemal/AFP
19 oktober. Iraakse soldaten lopen over een weg 60 kilometer ten zuiden van Mosul, met rookpluimen in de verte. Afgelopen week probeerde het Iraakse leger de stad terug te veroveren op de terreurgroep IS. De operatie betekende de grote operatie in jaren. Tot nu toe werden vooral ten zuiden en oosten van de stad strategisch gelegen dorpen ingenomen.
Yasin Akgul/AFP
20 oktober. Vluchtelingen tijdens een reddingsactie in de Middellandse Zee.
Yara Nardi/Italiaanse Rode Kruis via Reuters
Migranten en vluchtelingen rusten uit op het dek van een schip, nadat ze zijn gered vlak voor de kust van Libië. Volgens een woordvoerder van "Save The Children" werden in totaal 200 mensen van het water gehaald. Zij worden naar Italië overgebracht.
Mstjislav Tsjernov/AP
17 oktober. Een beeld in het Monnaie de Paris-museum van kunstenaar Maurizio Cattelan. Het beeld stelt paus Johannes Paulus II voor en heet "La Nona Ora"
Alain Jocard/AFP
14 oktober. Egyptenaren verdringen zich bij een vrachtwagen geladen met door de overheid gesubsidieerde suiker. In het gehele land is sprake van een suikertekort.
Amr Abdallah Dalsh/Reuters
17 oktober. Fans van Star Wars, verkleed als Darth Vader en Chewbacca, in de toiletten van een resort in het Turkse Antalya. Daar werd afgelopen week het 53e Antalya Film Festival gehouden.
Emre Tazegul/AP
16 oktober. Soldaten van het Soedanese regeringsleger laten vrolijk een raketwerper zien, vanuit de loopgraven in Lelo in Zuid-Soedan. Twee dagen eerder braken er zware gevechten uit tussen het regeringsleger en oppositietroepen in dorpen rond Wajwok en Lalo, buiten Malakal. Legerleiders claimen dat zij erin zijn geslaagd hun positie te verdedigen, en dat ze handelden uit "zelfverdediging".
Albert Gonzalez Farran/AFP
18 oktober. Een blinde man wacht op klandizie met zijn weegschaal, bij een picknickplek op een strand van de Sardaryab-rivier net buiten Peshawar in Pakistan.
Fayaz Aziz/Reuters
Demonstranten worden overreden door een politiebus, in de Filippijnse hoofdstad Manila. Het protest vond plaats voor de deur van de Amerikaanse ambassade. President Duterte had eerder deze week aangekondigd alle banden met de voormalige kolonisator te willen verbreken.
AFP
21 oktober. De Italiaanse motorcoureur Lorenzo Petrarca crasht tijdens een oefensessie in de Moto 3-klasse, vlak voor de Australische Grand Prix op Philip Island.
Saeed Khan/AFP
18 oktober. Een rouwende man klemt zich vast op de kist van Hezbollah-strijder Jalal Al-Effie, die werd gedood tijdens gevechten rond de stad in Aleppo. Hij werd begraven in Beiroet in Libanon.
Aziz Taher/Reuters
21 oktober. Een man wast zijn paard, naast een vrouw die met haar zoon hetzelfde doet, onder een viaduct in Calcutta in India.
Rupak De Chowdhuri/Reuters
19 oktober. Een bezoeker loopt langs een sculptuur dat onderdeel uitmaakt van een tentoonstelling in de buitenlucht in Bondi Beach, Sydney.
David Gray/Reuters
20 oktober. Een militair van een Iraakse elitetroep vuurt een raket af op IS-strijders in Bartella, een dorpje vlak bij Mosul in Irak.
Goran Tomasevic/Reuters
Door een krachtige aardbeving in Japan zijn de dakpannen van deze huizen losgeraakt. Naast schade aan daken en een kortstondige uitval van elektriciteit, zorgde de beving voor weinig schade in het westen van Japan.
Kyodo News via AP