amusement

Streetlab op reis NPO 3, 21.30-22.30u.

Sinds hun verrassende nominatie voor de Gouden Televizier-Ring in 2015 is het voor de jongens van Streetlab waarschijnlijk moeilijk geworden om hun verborgen-camera acties in Nederland uit te voeren. Jeugdvrienden Tim, Stijn, Jasper en Daan gaan in het vierde seizoen dan ook de grens over om hun semi-wetenschappelijke grappen uit te halen.

In iedere aflevering van Streetlab op reis bezoeken ze een ander land om daar de lokale bevolking te onderwerpen aan hun ‘sociale experimenten’. Ze reizen naar België, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Suriname, Engeland en Griekenland. Op een luchtige manier worden vooroordelen over verschillende culturen beproefd.

Zijn ze in Zweden zo afstandelijk als men beweert? Hebben Duitsers echt geen gevoel voor humor? In Suriname gaan ze op survival in de jungle. In België proberen ze zich voor te doen als een nieuwe boyband bij K3-bedenker Gert Verhulst. Verder doen ze een poging om zonder uitnodiging binnen te komen bij een Griekse bruiloft en probeert een van de jongens mee te doen als zanger in een Italiaanse opera.