Aleppo

Gevechten laaien weer op na aflopen van tijdelijk bestand

De strijd om de Syrische stad Aleppo woedt sinds zondag weer in alle hevigheid. Een dag na het aflopen van de gevechtspauze, afgekondigd door de Russen, waren er weer berichten van luchtaanvallen en grondgevechten. Dinsdag hadden het Russische en Syrische leger de aanvallen op het oosten van Aleppo gestaakt. Het zogenoemde ‘humanitaire bestand’ moest burgers en rebellen in staat stellen om de stad te verlaten. Maar hier kwam weinig van terecht, evenmin als van de evacuatie van gewonden en zieken. Donderdag maakte Rusland bekend de gevechtspauze tijdelijk te verlengen. Naar schatting zitten er nog zo’n 250.000 mensen in het oosten van Aleppo. In het westelijk deel van de stad, waar de regering de dienst uitmaakt, is de toestand beter. (Reuters)