Zeker 19 doden bij helikoptercrash in Rusland

Het toestel stortte om nog onbekende redenen uit de lucht in Siberië. Aan boord zaten naar verluidt 22 passagiers.

Een ongeluk met een transporthelikopter in Rusland heeft vrijdagavond aan zeker 19 mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn medewerkers van het Russische oliebedrijf Rosneft, die van een boorlocatie in Siberië onderweg waren naar het stadje Novy Oerengoj. Dat heeft een woordvoerder van Rosneft bevestigd tegenover het Russische persbureau TASS.

Aan boord van de helikopter zaten volgens de Russische autoriteiten 22 mensen. Drie gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Novy Oerengoj. Volgens het Duitse persbureau DPA zijn er zo’n 140 reddingswerkers ingezet om hulp te brengen. Hoe de helikopter uit de lucht heeft kunnen stortten, is nog niet bekend.

Vaker ongelukken met helikopters

Dat het toestel was neergestort hoorden de reddingsdiensten volgens DPA van een van de gewonden, die na de crash met zijn mobiele telefoon belde. Vrijdag maakten de autoriteiten al bekend dat het ongeval had plaatsgevonden, maar het aantal slachtoffers was toen nog onduidelijk. Daarover kwam pas duidelijkheid toen reddingswerkers op de plaats van de crash kwamen.

Het ongeval zou hebben plaats gevonden op ongeveer een uur vliegen ten noorden van Novy Oerengoj:

Ook vorig jaar crashte er een helikopter op het noordelijke Jamal-schiereiland, een ongeval dat aan zeker tien inzittenden het leven kostte. Toen ging het eveneens om medewerkers van een oliebedrijf. Aan de Noorse kust kwamen dit voorjaar 13 oliewerkers om toen hun helikopter crashte.