Zo geestig zijn spelfoutjes op Yahoo Answers

‘Zwanger’ schrijft iedereen wel goed, maar ‘pregnant’ blijkt in een hilarisch filmpje ingewikkelder.

"Are these systoms of being pregarnt?"
"Are these systoms of being pregarnt?" Foto Lex van Lieshout / ANP

“Wat hebben vrouwen dat mannen niet hebben?” Eierstokken. “Hoe schrijf je Lola?” Lola. En ben ik zwanger? Nee, je bent paranoïde.

Op vraag-en-antwoorddienst Yahoo Answers worden dagelijks talloze vragen gesteld die te maken hebben met zwangerschap en kinderen krijgen. En wat is er dan flauwer dan lachen om de spelfoutjes die de zenuwachtige vragenstellers maken? Weinig. Toch is dat precies wat youtuber J.T. Sexkik doet. En honderdduizenden met hem.

Het Nederlandse woord ‘zwanger’ is vrijwel niet verkeerd te spellen, leert een rondgang van NRC op Nederlandstalige vragenfora. Voor het Engelse ‘pregnant’ ligt dat toch anders, blijkt uit het filmpje. Twee minuten lang leest J.T. Sexkik allerlei varianten letterlijk voor, met hilarisch resultaat:

¿Can u get pregante…?

Bekijk het filmpje hier: