De Thuiskok: Gevulde aardappels

Laat het maar aan de Fransen over om iets bijzonders met de aardappel te doen. Dit bijgerecht is daar in elke supermarkt of slagerij te koop onder de naam pomme de terre farcie (gevulde aardappel). De vulling kunt u natuurlijk naar eigen inzicht aanpassen, maar het is wel van belang dat u een stevige vastkokende aardappel gebruikt. Ook heeft u een appelboor nodig. Een handige en snelle manier om eens een keer iets anders bij uw vlees of vis te serveren dan gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet, 1 klontje boter en 1 blaadje salie. Doe er nog een extra klontje boter bij als je de aardappel extra smeuïg wilt maken. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.