No Surrender

Ambtenaar niet langer verdacht van lekken

De Defensiemedewerker die maandag was aangehouden op verdenking van het lekken van informatie aan Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender, is donderdag weer vrijgelaten. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de vrouw informatie doorspeelde. Wel blijft de vrouw verdachte van valsheid in geschrifte. Dat meldt het OM. De 38-jarige vrouw werkte op een medische afdeling van Defensie. Klaas Otto, die vastzit op verdenking van afpersing, mishandeling en witwassen, had zelf het verhaal over de vrouw gemeld bij de politie. Vorige week heeft de rechtbank in Breda het verzoek afgewezen om de voorlopige hechtenis van Klaas Otto op te heffen. Volgens justitie voerde hij een waar ‘schrikbewind’ in Noord-Brabant en is het daarom van belang dat hij zou blijven vastzitten. (ANP)