Nederlandse sterft na botsing met trein in Indonesië

Een 23-jarige Nederlandse werd aangereden en meegesleurd door een trein in de stad Yogyakarta.

Archiefbeeld van een trein bij het station Lempuyangan.
Archiefbeeld van een trein bij het station Lempuyangan. Foto: Wiki Commons

Een Nederlandse vrouw is donderdag omgekomen na een aanrijding met een trein in de Indonesische stad Yogyakarta op het eiland Java. Dat melden Indonesische media vrijdag. Het nieuws wordt door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Het ministerie meldt dat “alles wijst op een ongeluk”.

De 23-jarige vrouw bevond zich donderdag om 07.15 uur op het perron van station Lempuyangan. Volgens Indonesische media zou ze over het spoor naar een ander perron zijn gelopen, op het moment dat een trein, die onderweg was van de stad Solo naar Purwokerto, voorbij reed. De vrouw werd dertig meter meegesleurd en was al overleden op het moment dat haar toestand werd onderzocht.

De vrouw was aan het wachten op de trein van 07.30 uur die haar van Yogyakarta naar Banyuwangi, Oost-Java, zou brengen. Indonesische media melden dat ze voor het incident samen met een vriend foto’s nam op het perron en een sigaret rookte. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken reisde de vrouw alleen.

Het station Lempuyangan, in de Indonesische stad Yogyakarta: