Necrologie

Kameroen

Zeker 53 doden door ontsporen drukke trein

Bij de ontsporing van een overvolle trein in het West-Afrikaanse Kameroen zijn vrijdagmorgen zeker 53 mensen om het leven gekomen. Zo’n driehonderd mensen raakten gewond. Minister van Vervoer, Edgar Alain Mebe Ngo’o, zei op de staatsradio dat het vooralsnog voorlopige cijfers betreft. De trein was op weg van de hoofdstad Yaoundé naar de havenstad Douala. Volgens de spoorwegautoriteiten zaten zo’n 1.300 reizigers in de trein, meer dan het dubbele van normaal. Er waren zoveel passagiers omdat er een brug was ingestort, waardoor de route over de weg naar Douala was geblokkeerd. Om al deze mensen een plek te bieden waren extra wagons aangekoppeld. Onduidelijk is of dat de oorzaak van het ongeluk is geweest. In de omgeving van de stad Eseka waar het ongeluk gebeurde, heeft het hard geregend, met op sommige plekken aardverschuivingen tot gevolg.

Een journalist van Reuters in de trein hoorde een hard geluid: „Ik zag de wagons achter mij uit de rails schieten”, en langs het talud omlaag rollen. (Reuters, AFP)