Kabel

‘AT&T dichtbij overname mediaconcern Time Warner’

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T is dichtbij een overname van mediabedrijf Time Warner. Die zou maandag rond kunnen zijn, melden ingewijden. Time Warner is eigenaar van nieuwszender CNN, kabelmaatschappij HBO en filmproducent Warner Bros, AT&T is het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten en is eigenaar van DirecTV, een grote aanbieder van satelliettelevisie.

Donderdag werd al duidelijk dat bestuurders van beide bedrijven in gesprek waren. AT&T heeft volgens bronnen haast met de deal, omdat bedrijven als Google en Apple ook interesse zouden hebben in Time Warner.

Het aandeel Time Warner schoot in een reactie op de geruchten met 12 procent omhoog naar 89,50 dollar. Daarmee is het bedrijf op dit moment circa 70 miljard dollar waard. Het aandeel AT&T daalde ruim 5 procent tot 37,30 dollar.

Analisten noemen 100 dollar per aandeel een „absolute ondergrens” voor Time Warner.

Bestuursvoorzitter van Time Warner, Jeff Bewkes, zou volgens bronnen bereid zijn te verkopen, mits het bod goed genoeg is. In 2014 deed Rupert Murdochs 21st Century Fox nog een bod van 85 dollar per aandeel. Dat werd bod afgewezen.

Het in Dallas gevestigde AT&T is in de afgelopen tien jaar veranderd van een regionale telefoonaanbieder, in een van de grootste Amerikaanse bedrijven op het gebied van kabeltelevisie en telecommunicatie. AT&T wil nu zijn focus gaan verleggen naar media- en entertainmentbedrijven, zeiden bronnen eerder deze maand. (Bloomberg)