Italiaans Voetbal

Strootman ‘geslacht’ bij Oranje

Coach Luciano Spalletti van AS Roma heeft hard uitgehaald naar de staf van het Nederlands elftal. De Italiaan verwijt bondscoach Danny Blind en zijn assistenten dat ze bij Oranje onvoorzichtig zijn geweest met Kevin Strootman, speler van AS Roma. „Ze hebben hem geslacht”, zei Spalletti. Hij verwijt Blind de rugblessure die Strootman aan de kant hield tijdens de duels met Napoli (vorige week) en Austria Wien (donderdag). „De waarheid is dat ze in Nederland niets geven om Roma”, foeterde de coach. Strootman speelde onlangs de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Daarna hield Spalletti hem uit voorzorg aan de kant.

Ook een andere Nederlandse international in Italiaanse dienst, Stefan de Vrij, is niet fit. Na een langdurige knieblessure keerde de speler van Lazio Roma recentelijk terug in de selectie van Oranje. Tijdens de training bij zijn club heeft hij donderdag een breukje in zijn rechtervoet opgelopen, bleek vrijdag na onderzoek. (ANP)