Italiaans voetbal

Coach van AS Roma: Strootman is geslacht bij interlands Oranje

Coach Luciano Spalletti van AS Roma heeft hard uitgehaald naar de staf van het Nederlands elftal. De Italiaan verwijt bondscoach Danny Blind en zijn assistenten dat ze bij Oranje onvoorzichtig zijn geweest met Kevin Strootman, die uitkomt voor de Italiaanse voetbalclub. „Ze hebben hem geslacht”, zei Spalletti.

De Italiaanse trainer verwijt Blind de rugblessure die Strootman aan de kant hield tijdens de competitiewedstrijd van vorig weekeinde tegen Napoli en tijdens het duel met Austria Wien (3-3) van afgelopen donderdag. „De waarheid is dat ze in Nederland niets geven om Roma”, foeterde de coach. Bij Oranje kwam Strootman onlangs in actie in beide WK-kwalificatiewedstrijden, tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Vervolgens moest Spalletti de middenvelder uit voorzorg aan de kant houden.

Ook een andere Nederlandse international in Italiaanse dienst, verdediger Stefan de Vrij, is niet fit. De speler van Lazio Roma is voorlopig weer uit de roulatie. Na een langdurige knieblessure keerde hij recentelijk terug in de selectie van Oranje. Maar tijdens de training bij zijn club heeft hij afgelopen donderdag een breukje in zijn rechtervoet opgelopen.

De medische staf van Lazio hoopte in eerste instantie dat het om een flinke kneuzing ging. Maar nader onderzoek wees vrijdag een fractuur in een middenvoetsbeentje uit. De kans dat De Vrij in november fit is voor de interlands tegen België (vriendschappelijk) en Luxemburg lijkt klein. (ANP)