Internetbedrijven VS korte tijd onbereikbaar na cyberaanval

Door een DDos-aanval waren sites als Twitter, Spotify en Reddit slecht te bereiken.

Foto: Arjen Born / NRC

Enkele grote internetbedrijven waaronder Twitter en Spotify zijn vrijdagmiddag in de Verenigde Staten slecht bereikbaar geweest. Dat kwam doordat de systemen van het Amerikaanse Dyn, waar veel internetbedrijven onder vallen, het slachtoffer waren van een cyberaanval.

Op de servers van Dyn werd vrijdagmorgen een enorme DDos-aanval gepleegd, bedoeld om servers en sites onbereikbaar te maken door er grote hoeveelheden verkeer op af te sturen. De aanval duurde twee uur en de storing is inmiddels weer verholpen, zo valt te lezen op de website van Dyn. Toch kunnen gebruikers de komende uren nog hinder ondervinden, omdat er nog steeds aanvallen op de servers van Dyn uitgevoerd worden. Om hoeveel gebruikers het gaat die de dupe zijn van de DDos-aanvallen, is niet bekend. Het zou vooral mensen treffen in het oosten van de VS.

Lees ook: Lekker thuis providers platleggen

Naast Twitter en Spotify, was ook discussieplatform Reddit en nieuwssite Vox langere tijd niet bereikbaar. Na de storing werd er druk getweet over de DDos-aanval.

Twitter avatar notdan notdan Yes hello @Dyn can you clarify whether you mitigated the DDoS, or did the attackers just simply stop? It’s an important distinction.
    • Maarten Back