Gemeenteraad

Brunssumer mag vrouw in tuingraf laten liggen

De vrouw van Frenk Windels uit Brunssum mag in haar graf in zijn achtertuin blijven liggen. Dat heeft de gemeenteraad van de Zuid-Limburgse plaats donderdagavond besloten. Een meerderheid van de raad wil dat Windels een vergunning krijgt waarmee de begraafplek in de achtertuin gelegaliseerd kan worden. Het was de laatste wens van de vrouw om in de tuin begraven te worden. Zij stierf in deze zomer aan een hartinfarct. Haar man begroef haar zonder vergunning, die hij vervolgens wel aanvroeg. De gemeente eiste aanvankelijk dat Windels het stoffelijk overschot zou opgraven en elders begraven, maar Windels weigerde dat. Een kort geding volgde, maar toen werd beslist dat de raad nog eens naar de aanvraag van Windels zou kijken. Dat is nu dus gebeurd. (ANP)