Gamers genieten van ontploffende Note 7 in GTA, Samsung niet

Hoewel de productie stopgezet werd, doken de telefoons wél op in de game Grand Theft Auto V. Tot ergernis van Samsung.

YouTube

Dat de Galaxy Note 7 van Samsung spontaan in brand kan vliegen en kan ontploffen, is al een tijdje bekend. Hoewel de productie stopgezet werd, doken de telefoons wél op in de game Grand Theft Auto V. Tot ergernis van Samsung.

De PC-versie van GTA V kan aangepast worden door middel van mods en dat is precies wat iemand heeft gedaan. Een gamer paste de code van het gewelddadige spel aan en verwisselde de traditionele sticky bommen met een Samsung Galaxy Note 7:

Grand Theft Auto V is het recentste deel in één van de succesvolste gamereeksen aller tijden. Het bij vlagen zeer gewelddadige spel werd bij het uitbrengen vaak omschreven als pure wansmaak. Het zou veel te gewelddadig zijn. Brazilië verbood het eerste deel zelfs.

Hoewel gamers en kijkers wel kunnen lachen om Note 7-bom, kon Samsung dat niet. Samsung is de afgelopen dagen druk bezig geweest de filmpjes te verwijderen van YouTube. Samsung had klachten ingediend wegens een schending van auteursrechten, meldt onder meer de BBC.

Bij de Britse omroep wordt DoctorGTA aangehaald, een van de gamevloggers die een filmpje maakte van de explosieve Note 7. Die werd vervolgens verwijderd en zijn account werd beperkt:

“Het gaat me drie maanden kosten om weer de volledige controle van mijn kanaal terug te krijgen. Ik ben mijn livestream kwijtgeraakt, waar ik mijn geld mee verdien. Het is echt klote.”