Eis: drie jaar cel voor doodrijden peuter Breda

De 18-jarige man heeft vermoedelijk veel te hard gereden. Dood door schuld, vindt het OM.

Bloemen op de plek van het ongeluk.
Bloemen op de plek van het ongeluk. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Justitie heeft celstraf geëist tegen de 18-jarige Elias A., die er van verdacht wordt op Koningsdag in Breda de 3-jarige Nassim doodgereden te hebben. Het Openbaar Ministerie wil dat hem drie jaar gevangenisstraf, waarvan een voorwaardelijk, en een rij-ontzegging van acht jaar opgelegd wordt, meldt Omroep Brabant. Volgens het OM is sprake van dood door schuld.

A. reed volgens justitie met hoge snelheid door een woonwijk, toen hij de peuter schepte. Het kind zou tientallen meters meegesleept zijn. De chauffeur stopte niet. Een half uur nadat de auto waar Nassim vermoedelijk mee werd aangereden werd gevonden, meldde A. zich alsnog bij de politie. Hij heeft bekend dat hij de bestuurder was.

Eerder was uit onderzoek van het NFI gebleken dat A. waarschijnlijk ongeveer 80 kilometer per uur reed in een 30-zone. Volgens Omroep Brabant heeft hij een lichte verstandelijke beperking, maar achtte het OM hem wel volledig toerekeningsvatbaar.