Roemeense verdachten dodelijke vechtpartij uitgeleverd

Een man van 32 kwam om het leven. De verdachten werden een maand na de vechtpartij gepakt in Brussel.

(ANP/Koen van Weel)

De drie Roemeense mannen die begin oktober in Brussel zijn gearresteerd wegens betrokkenheid bij een dodelijke vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, zijn vrijdag uitgeleverd aan Nederland. Dat meldt persbureau ANP.

Lees ook Man overlijdt nadat hij op Wallen vechtpartij probeert te sussen

Het dodelijke slachtoffer was een man van 32-jarige man uit Voorthuizen. Er werd aangenomen dat hij een ruzie probeerde te sussen tussen zijn vriendgroep en een groep van drie Roemeense mannen. Uit bewakingsbeelden is later gebleken dat de man zelf ook heeft meegevochten. Enkele dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. De politie heeft een maand naar de drie Roemenen gezocht. Op 9 oktober werden ze door de politie aangehouden in een hotel in Brussel.

De drie mannen van 20, 22 en 27 jaar zaten sinds hun aanhouding vast in België en zijn zelf akkoord gegaan met een uitlevering.

Lees meer over zinloos geweld in het nachtleven