Baby

Kijken naar pasgeboren Aziatische olifant

Foto’s Sander Koning/ANP

Het pasgeboren olifantje Sanuk in dierentuin Artis mocht donderdag samen met moeder Thong Tai voor het eerst naar buiten en deed dat onder grote belangstelling van het toegestroomde publiek. Sanuk, zoals het Aziatische babyolifantje is genoemd, werd afgelopen zondag rond 18.00 uur geboren. Het kalfje kwam na een dracht van 631 dagen, 21 maanden, ter wereld in het bijzijn van zus Yindee en stond binnen een paar minuten op haar poten. Het is de vierde keer in de geschiedenis van Artis dat er een olifantje is geboren. „De geboorte van de bedreigde Aziatische olifant (Elephas maximus) is van groot belang voor het Europese fokprogramma, waar Artis onderdeel van is”, aldus de dierentuin. Eind vorig jaar overleed de vierjarige Mumba onverwacht aan olifantenherpes.