‘AT&T dichtbij overname van mediaconcern Time Warner’

Overname

De Amerikaanse telecomreus AT&T zou azen op mediabedrijf Time Warner (CNN en Warner Bros). Volgens bronnen kan de deal maandag rond zijn.

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T is dichtbij een overname van mediabedrijf Time Warner. Die zou maandag rond kunnen zijn, melden ingewijden. Time Warner is eigenaar van nieuwszender CNN, kabelmaatschappij HBO en filmproducent Warner Bros, AT&T is het grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten en eigenaar van DirecTV, een grote aanbieder van satelliettelevisie.

Donderdag werd al duidelijk dat bestuurders van beide bedrijven in gesprek waren. AT&T heeft volgens bronnen haast met de deal, omdat bedrijven als Google en Apple ook interesse zouden hebben in Time Warner.

Het aandeel Time Warner schoot in een reactie op de geruchten met 12 procent omhoog naar 89,50 dollar. Daarmee is het bedrijf op dit moment circa 70 miljard dollar waard. Het aandeel AT&T daalde ruim 5 procent tot 37,30 dollar.

Volgens analisten moet AT&T minimaal 100 dollar per aandeel Time Warner bieden, om tot een deal te komen. Bestuursvoorzitter Jeff Bewkes van Time Warner zou volgens bronnen bereid zijn te verkopen, mits het bod hoog genoeg is. In 2014 deed Rupert Murdochs 21st Century Fox nog een bod van 85 dollar per aandeel. Dat werd afgewezen.

Het in Dallas gevestigde AT&T is in de afgelopen tien jaar veranderd van een regionale telefoonaanbieder in een van de grootste Amerikaanse bedrijven op het gebied van kabeltelevisie en telecommunicatie. AT&T wil nu zijn focus nog verder gaan verleggen naar media- en entertainmentbedrijven, zeiden bronnen eerder deze maand.

AT&T heeft zich eerder voor de overname van DirecTV (prijskaartje: 48,5 miljard dollar) al diep in de schulden gestoken en zal ook voor deze overname nieuwe obligaties moeten uitgeven. Het bedrijf heeft nu al 120 miljard dollar aan schulden op de balans staan. (Bloomberg)