Opinie

Aambeienijs

Youp

Sinds ik een tijdje ziek ben geweest schrijven wildvreemde mensen mij brieven over hun kwalen. Geen kattebelletjes, maar echt stevige epistels. Waarom? Geen idee. Afgelopen week ontving ik een brief van een meneer en die begon over een gesprongen aambei op de schaakclub. Op de een of andere manier moest ik hier keihard om lachen. Het zijn geen voor de hand liggende sportblessures. Wel geestig als je je schaakpotje wint omdat je tegenstander opgeeft. Niet omdat je hem helemaal klem hebt gezet, maar omdat zijn reet spontaan begon te spetteren.

De gesprongen aambei was het begin van drie kantjes medische malaise van die meneer. Leed dat ik u verder zal besparen. Heb het zelf trouwens ook niet gelezen. Had leukere en vrolijkere dingen aan mijn drukke hoofd. Zoals?

Te veel om op te noemen. Bijvoorbeeld dat het Nederlandse leger aan yoga gaat doen. Serieus? Absoluut. Waarom? Weet ik veel. Ik vind het sowieso grappig. Zwaar bewapende Russische oorlogsschepen voeren over de Noordzee richting Syrië om daar nog meer kleuters bloederig uit hun bedjes te blazen en op datzelfde moment zitten Nederlandse soldaten in een of ander muf zaaltje zich te concentreren op de Apanasana of de Viparita Karani. De eerste oefening helpt menstruatiepijnen te verdrijven, terwijl de andere de geest rust geeft.

De Chinezen leiden ondertussen 2.000 hackers op die binnenkort met één druk op de knop het hele westerse internet kunnen platleggen, terwijl onze kolonels en luitenantjes zich op datzelfde moment concentreren op de Ardha Ustrasana, ofwel de halve kameel. Weten de Russen en Chinezen dit? Denkt u ook niet dat zij gierend in hun militaire hoofdkwartiertjes boven de atoomknoppen hangen?

Hoe zal de blonde Bokito Donald Trump daar op reageren als hij op 8 november toch gekozen wordt als president van de VS? Wat zegt deze idioot als zijn stafchef hem uitlegt dat er een Europese bondgenoot is waar het leger op een matje zit? Ik denk dat hij zijn baan alsnog aan mevrouw Clinton geeft. Ook al wordt hem uitgelegd dat het kriebellandje verder gezond corrupt is.

Ook hier heeft Volkswagen niet alleen met de software gesjoemeld, maar ook op grote schaal de top van onder andere de politie omgekocht en is de zaak, zonder dat er iemand een minuut hoeft te zitten, deze week voor een habbekrats van 12 miljoen afgekocht. Dus dat is volwassen aangepakt zoals het in alle dubieuze landen gaat. En hetzelfde bananenkoninkrijkje heeft een koning wiens corrupte opa vijftig jaar geleden al geregeld heeft dat zijn familie geen dubbeltje belasting betaalt over hun honderden miljoenen aan bezittingen. Verder helpen ze alle multinationals al tientallen jaren aan vuige fiscale voordeeltjes op een manier waar de Maagdeneilanden, Jersey en Cyprus zich voor zouden schamen. Dus verder deugt Nederland internationaal gezien wel. Misschien is dit een geruststellende reden voor Donald om het presidentschap alsnog te accepteren.

Er valt trouwens wel een hoop te lachen met die Trump. Deze maand speel ik met ontzettend veel plezier in Rotterdam en de wedstrijd Feyenoord-Ajax is een dingetje waarover de Rotterdammers en ik in de catacomben van het Oude Luxor graag mogen praten. Wie er wint? Geen idee. Ik heb nu al wel vast gezegd dat als Ajax verliest ik absoluut niet akkoord ga met de uitslag. Dan moet het veld opgemeten, net als de mazen van de netten, de lengte van het gras, de hoogte van de hoekvlaggen en ik wil dat de scheids en zijn grenzen een drugstest ondergaan. Bij winst van Ajax is uiteraard alles prima.

Heerlijk amusement toch die oom Donald? Ik heb al weken iedere dag wat te lachen op mijn iPad. Zonder hem heb ik het eigenlijk ook wel vrolijk. Helemaal toen ik las dat in 2018 het WK Homorugby in Nederland wordt gehouden. Verzonnen? Nee. Homorugby bestaat en het WK komt naar het mondaine Amstelveen. Of ik daar een beeld bij heb? Ja. En ik ga dat niet opschrijven.

Overweeg wel om een folder in Amstelveense brievenbussen te duwen met daarin de religieuze bezwaren tegen homorugby. Zelf ben ik meer een liefhebber van homocurling. Vannacht droomde ik dat de Nederlandse homocurlingselectie yogaoefeningen deed in Thialf als voorbereiding op het WK in 2017. Curling is tenslotte oorlog. Bij een van de deelnemers knapte er tijdens de Sirsasana een aambei. De rest mag u zelf invullen.