Zomerspelen

Bach: wedstrijden bij Fukushima

Als het aan IOC-voorzitter Thomas Bach ligt, worden enkele wedstrijden van de Olympische Spelen van 2020 in en rond Fukushima gehouden. Dat is de stad waar zich in 2011 een kernramp voltrok als gevolg van een tsunami. Bach had woensdag een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe en besprak daar het plan het door de ramp getroffen gebied bij de Zomerspelen van Tokio te betrekken. „We hebben het erover gehad dat we hiermee de wederopbouw van het getroffen gebied kunnen ondersteunen en de mensen daar een hart onder de riem kunnen steken”, zei Bach na het gesprek met Abe. De lokale organisatoren hadden eerder al gemeld erover te denken een honk- of softbalwedstrijd te laten plaatsvinden in Fukushima, waar vijf jaar geleden de grootste kernramp sinds Tsjernobyl (in 1986) plaatsvond. (ANP)

    • Steven Verseput