Zangeres Mieke Telkamp overleden

Telkamp was met name bekend van haar hit uit 1971 ‘Waarheen, Waarvoor’.

Mieke Telkamp kreeg in 2011 een gouden dvd-award ontvangen voor haar oeuvre-dvd Alles voor jou.
Mieke Telkamp kreeg in 2011 een gouden dvd-award ontvangen voor haar oeuvre-dvd Alles voor jou. Foto: Freek van Asperen / ANP

Zangeres Mieke Telkamp is in de nacht van woensdag op donderdag op 82-jarige leeftijd in haar woonplaats Zeist overleden. Dat meldt het ANP na bericht van haar management.

Volgens het ANP zal de familie geen nadere informatie geven over de doodsoorzaak. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Telkamp was met name bekend van haar hit uit 1971 ‘Waarheen, Waarvoor’, een lied op de melodie van ‘Amazing Grace’ dat nog steeds veel wordt gedraaid op uitvaarten. Ze werd in 1987 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en ontving drie Gouden platen voor haar werk. Ze maakte zowel in Nederland als in Duitsland carrière.

Tekst gaat verder onder filmpje.

Telkamp werd op 14 juni 1934 in Oldenzaal geboren als Maria Berendina Johanna Telgenkamp. Ze veranderde haar naam in Telkamp omdat het met Telgenkamp moeilijker was om in Duitsland een carrière beginnen. Ze werd ontdekt in 1952 maar besloot eind jaren ’60 te stoppen met zingen. In 1971 maakte ze een comeback met onder andere haar hit ‘Waarheen, Waarvoor’. Ze stopte definitief met optreden in 1990.