Uitgeverij Polis

Heruitgave complete oeuvre Willem Elsschot in 11 delen

Het gehele oeuvre van Willem Elsschot (1882- 1960) wordt opnieuw uitgebracht. Dat heeft uitgeverij Polis bekendgemaakt op de Buchmesse in Frankfurt. Het werk van de Vlaamse romanschrijver en dichter verschijnt vanaf volgend jaar in elf delen. Elsschots bekendste titels zijn Lijmen/Het been (1923 en 1938) en Kaas (1933). Volgens Harold Polis is er een toekomst voor het werk van Elsschot. „We willen hem de 21ste eeuw in brengen en een nieuw lezerspubliek geven. Dat verdient hij.” Ook zegt hij dat het werk nog niets aan kracht verloren heeft. „Zeker bij jonge lezers is zijn werk aan herontdekking toe.” Willem Elsschot was het pseudoniem van de Antwerpse bakkerszoon Alfons de Ridder, die zijn geld verdiende als reclameman. (NRC)