Nintendo presenteert nieuwe spelcomputer Switch

Mario, boegbeeld van Nintendo
Mario, boegbeeld van Nintendo Beeld Nintendo

Nintendo heeft vanmiddag zijn langverwachte nieuwe spelcomputer Nintendo Switch onthuld. De opvolger van de Wii combineert het beste van twee werelden: de Switch is een draagbare spelcomputer die ook thuis op de tv kan worden aangesloten. De Switch is de eerste nieuwe hardware van het concern sinds de Wii U uit 2012.

Nintendo vertoonde deze donderdag en previewtrailer van het systeem op zijn website.

Tot vandaag liet Nintendo weinig los over het nieuwe game-platform. Het maakte eerder dit jaar de codenaam van het systeem bekend, noemde het platform in het financieel jaarverslag een “volledig nieuw” concept en kondigde aan dat de console in maart 2017 op de markt zou komen.

Het invloedrijke Japanse gamebedrijf vierde zijn grootste successen met de Gameboy en de Nintendo 64 in de jaren negentig en de Wii uit 2005. Uit die glorietijd stammen gamehits als Super Mario en Zelda. Maar het lukte het bedrijf niet om aansluiting te vinden bij het succes van mobiele games. De mobiele opvolger van de Wii, de Wii U, kampte met tegenvallende verkoopcijfers.