Humberto Tan wint prijs voor beste tv-interview

Hij ontving de prijs voor het interview dat hij in vorig jaar hield met vier overlevenden van de aanslag in Parijs.

Foto: Levin den Boer / ANP

Humberto Tan heeft donderdag de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview, gewonnen. Hij kreeg de prijs voor het interview dat hij vorig jaar november hield met vier vrienden die de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan overleefde.

Twitter avatar VARAgids VARAgids .@HumbertoTan: ‘Ze vertelden elkaar het verhaal, zodat je het gevoel had dat je kon voelen wat ze hadden meegemaakt.’ #sonjabarendaward

Er waren tien mensen genomineerd voor de prijs die werd georganiseerd door de VARAgids. De prijs werd voor de achtste keer uitgereikt. De interviews werden beoordeeld door een vakjury. Jurylid en recensent van het NRC Handelsblad Hans Beerekamp zegt in een verklaring op de website:

“Humberto Tan is altijd op zijn best met niet-bekende Nederlanders die hij optimaal op hun gemak weet te stellen. Dit was het tv-gesprek van het jaar, maar er waren er meer van Tan die in de top vijf zouden zijn geëindigd.”

Jurylid en journalist Nathalie Huigsloot zegt op de website over Tan:

“Humberto oordeelt niet, maar luistert, waardoor hij een veilige gesprekspartner is en mensen vrijuit tegen hem praten. Aan hem durf je te vertellen dat je anderen mensen hebt getrapt om jezelf in veiligheid te brengen. Humberto zit op gevoel en niet op moraal, dat maakt hem heel sterk in een human interest interview als dit.”

Vorig jaar won Jeroen Pauw de prijs voor zijn interview in het programma Pauw met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans over de ramp met de MH17.

Bekijk het interview terug: