Goede omzet Microsoft te danken aan clouddienst

De clouddienst Azure groeide met 116 procent. De omzet uit Office 365 groeide met 51 procent.

Foto Lucy Nicholson / Reuters

Softwarebedrijf Microsoft heeft het afgelopen boekjaar een betere omzet gedraaid. Het bedrijf noteerde 18,72 miljard euro en dat is 91 miljoen euro meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde cijfers van het bedrijf.

De groei van de softwaregigant komt met name door het aanbieden van de clouddienst Azure, die met een omzet van 116 procent groeide. Het technologiebedrijf uit Redmond, Washington heeft zich de afgelopen tijd toegelegd op (cloud)diensten en het aanbieden van andere software via internet. Zo groeide de omzet uit abonnementsdienst Office 365 met 51 procent.

De nettowinst lag met 4,3 miljard euro ruim 4 procent lager dan een jaar geleden. De prijs voor een aandeel steeg wel van 0,62 naar 0,69 euro.

Ontslagrondes

De smartphonetak van het bedrijf heeft al langere tijd te maken met een dalende omzet. Uit de cijfers blijkt dat in die tak de omzet met 72 procent daalde. In het vorige kwartaal zakte het marktaandeel van Windows Phone al tot minder dan 1 procent en werd het bedrijf geteisterd door grote ontslagrondes.