Defensiemedewerkster niet langer verdacht van lekken informatie

De vrouw is weer vrijgelaten omdat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat ze vertrouwelijke informatie doorspeelde.

Foto: Remko de Waal / ANP

De Defensiemedewerker die maandag was aangehouden op verdenking van het lekken van informatie aan Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender, is donderdag weer vrijgelaten. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de vrouw informatie doorspeelde. Wel blijft de vrouw verdachte van valsheid in geschrifte. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De 38-jarige vrouw werkte op een medische afdeling van Defensie. Klaas Otto, die op dit moment vastzit op verdenking van afpersing, mishandeling en witwassen, was zelf naar de politie gegaan met het verhaal over de defensiemedewerkster.

Lees ook: Een god met een motorclub

‘Schrikbewind’

Vorige week heeft de rechtbank in Breda het verzoek afgewezen om de voorlopige hechtenis van Klaas Otto op te heffen. Volgens justitie voerde hij een waar ‘schrikbewind’ in Noord-Brabant en is het daarom van belang dat hij zou blijven vastzitten. Mensen zouden anders geen aangifte meer durven te doen of te getuigen.

Otto werd in juli aangehouden. Het OM verdenkt hem onder andere van van betrokkenheid bij de beraming van een liquidatie.