Ajax speelt gelijk, Feyenoord wint en AZ verliest

Ajax liet tot twee keer toe een voorsprong glippen: 2-2.

Ajax speler Hakim Ziyech juicht na de 0-1.
Ajax speler Hakim Ziyech juicht na de 0-1. Foto Ronald Bonestroo / ANP

Ajax heeft donderdagavond uit tegen het Spaanse Celta de Vigo gelijk gespeeld (2-2). De Amsterdammers gaven in het Europa League duel twee keer een voorsprong uit handen.

Met zeven punten in poule G van de Europa League staat Ajax er niettemin nog altijd prima voor. Met vijf punten is Celta de Vigo ook nog ongeslagen.

De Amsterdamse ploeg kwam na 22 minuten op voorsprong door een schitterende treffer van Hakim Ziyech in de verre hoek. Ajax kon slechts zeven minuten genieten van die voorsprong, want in de 29ste minuut was het Fontàs die voor Celta de Vigo de gelijkmaker maakte.

Na de rust leek Ajax op een gelijkspel aan te sturen. Amin Younes knalde echter in de 71ste minuut verrassend raak (1-2). Kort daarna mocht hij met Ziyech naar de kant. Met een al even fraaie uithaal bepaalde Fabián Orellana in de 82ste minuut de eindstand op 2-2.

Feyenoord

Feyenoord heeft een forse stap gezet richting overwinteren in de Europa League. In de Kuip werd Zorja Loegansk uit Oekraïne verdiend met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt kwam kort na rust op naam van spits Nicolai Jörgensen. Feyenoord heeft in groep A nu zes punten uit drie wedstrijden en staat samen met Manchester United bovenaan in de poule.

AZ

AZ is in groep D van de Europa League vooralsnog de minste ploeg. De Alkmaarse club verloor op eigen veld met 1-2 van het nog puntloze Maccabi Tel Aviv. Met slechts één punt zakte de ploeg van trainer John van den Brom naar de laatste plek in de poule.

Ezequiel Scarione bracht in Alkmaar de ploeg uit Israël in de 24ste minuut op voorsprong (0-1). Robert Mühren, die in het basisteam mocht beginnen, maakte in de 72ste minuut gelijk (1-1). Eyal Golasa schoot Maccabi in de 81ste minuut naar de eerste groepszege.

(NRC/ANP)