Zij zijn klaar voor een échte ramp

Foto Lee Jin-man/ AP

Het zijn gelukkig geen echte slachtoffers die weggedragen worden door deze Zuid-Koreaanse politiemannen, maar paspoppen. Woensdag namen in de hoofdstad Seoul zo’n 3.700 mensen (voornamelijk politie, brandweer en militairen) deel aan een rampenoefening, waarbij een aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter werd gesimuleerd. Daarbij werden explosies en branden in scène gezet. Ook vonden er evacuaties plaats en werd naar slachtoffers gezocht met helikopters. Zuid-Korea is nooit een gebied geweest waar veel aardbevingen plaatsvonden, maar volgens geologen zou dat kunnen veranderen als gevolg van de seismische activiteit die Japan de afgelopen zes jaar teisterde. Vorige maand kreeg de stad Gyeongju in het zuiden van Zuid-Korea nog een aardbeving van 5.8 te verduren.