Westerse house op Arabische folk

Ze leek even verdwenen, de Kings of Leon-familie, maar de broers en neef zijn terug met ‘WALLS’. Al lijken ze niet meer op de gitaarband die ze ooit waren.

Oriëntaalse muziek roept associaties op met het mystieke. Daarom gingen de Beatles en Rolling Stones al jammen met soefimuzikanten. In de 21ste eeuw is er opnieuw een golf bruggenbouwers tussen Oost en West. De Parijse houseproducers Guido Minisky en Hervé Carvalho werkten voor Musique de France samen met muzikanten als de Syrische toetsenist Rizan Said wiens bijna jengelende solo de basis is voor vuurwerk-track ‘Le Disco’.

Minisky en Carvalho verpakken riffs of akkoorden uit Arabische folk tot een repetitief patroon dat wordt geïntegreerd in het kader van housetrack. De muziek is exotisch en psychedelisch, maar met ingehouden dreiging. Minder hysterisch dan je zou verwachten en bij uitstek geschikt voor de club.

22/10 in Paradiso, Amsterdam