Twee personen aangehouden in ontvoeringszaak Insiya

De politie heeft ook een woning in Duitsland doorzocht, maar het 2-jarige meisje uit Amsterdam is daarbij niet aangetroffen.

Foto: Jeroen Jumelet / ANP

De politie heeft dinsdag opnieuw twee personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van Insiya Hemani (2) uit Amsterdam. Ze zitten nog vast, in volledige beperkingen.

Het meisje werd donderdagochtend 29 september met geweld meegenomen door drie mannen vanuit haar woning in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Mogelijk gebeurde dat in opdracht van haar vader, vermoedt de politie.

Een persoon is dinsdagochtend aangehouden in Amsterdam, de andere in Duitsland, meldt de politie woensdag op de website. Ook is een woning in Duitsland doorzocht. De politie meldde dinsdag al dat er aanwijzingen zijn dat het meisje is meegenomen naar Duitsland en dat ze mogelijk op korte termijn verplaatst wordt. Bij de doorzoeking is ze niet aangetroffen, aldus de politie.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo De ontvoerde peuter Insiya Hemani verblijft mogelijk in Duitsland: https://t.co/GJGVFolCGW https://t.co/PJ4QC4FLk9

De verdachten hebben allebei de Nederlandse nationaliteit. De politie laat weten verder geen details te kunnen geven over de aangehouden personen.

Eerder werden in de ontvoeringszaak al twee mannen van 47 en 52 jaar aangehouden. Eén daarvan werd vlak na de ontvoering door buurtbewoners overmeesterd en overgedragen aan de politie. De tweede verdachte meldde zich een dag later zelf bij de politie. Ook deze mannen zitten nog vast.