Saoedi-Arabië

Prins geëxecuteerd wegens moord

Een Saoedische prins is dinsdag in Riad geëxecuteerd na schuldig te zijn bevonden aan moord. Dat heeft staatspersbureau SPA gemeld. Het gaat om prins Turki bin Saud al-Kabir, na een handgemeen een man zou hebben doodgeschoten. Het komt zelden voor in Saoedi-Arabië dat een telg van de koninklijke familie de doodstraf krijgt. De meest spraakmakende executie in de Saoedische geschiedenis was die van prins Faisal bin Musaid. Hij kreeg in 1975 de doodstraf, nadat hij schuldig bevonden was aan de moord op koning Faisal. De regerende familie Saud telt enkele duizenden leden, maar slechts enkele prinsen bekleden belangrijke posten in het land. Het is niet bekend hoe prins Turki is geëxecuteerd. De meeste doodstraffen in Saoedi-Arabië worden voltrokken door onthoofding met een zwaard. (Reuters)