Raad van State

Goedkeuring weg Groningen

Zuidelijke Randweg grootste project in regio
Zuidelijke Randweg grootste project in regio

De zuidelijke randweg van Groningen, met daarin de A7 en A28, kan worden aangepast en uitgebreid. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdagmorgen besloten. Tegen de voorgenomen aanpassing, waaraan minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) haar goedkeuring gaf, was bezwaar gemaakt door omwonenden. Ze vrezen onder meer geluidsoverlast en aantasting van de bestaande natuur. De bestuursrechter komt deels aan deze bezwaren tegemoet. Er moet bij de aanpassingen en uitbreidingen meer gebruik worden gemaakt van zogeheten ‘stil beton’. De aanpassing moet Groningen en omgeving beter bereikbaar maken. De aanpassing geldt als het grootste infrastructureel project in het Noorden. Een deel van de ringweg wordt verdiept aangelegd. Over het verdiepte deel komen ‘deksels’, waarop een nieuw groen gebied wordt aangelegd. Het project is begroot op 606 miljoen euro. (NRC)

    • Kees Versteegh