Mediahuis neemt Media Groep Limburg (MGL) over

Door de overname wordt Mediahuis qua oplage de derde grootste krantenuitgever van Nederland.

Foto: ANP XTRA / OLAF KRAAK

Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis, uitgever van onder meer NRC Media, neemt per 1 januari 2017 Concentra Media Nederland over. Tot dit concern behoort Media Groep Limburg (MGL), uitgever van onder andere de Limburgse regionale dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad.

Lees ook: Gert Ysebaert van Mediahuis legt uit waarom hij al zijn media onder één dak brengt

Door de overname wordt Mediahuis qua oplage de derde grootste krantenuitgever van Nederland, na De Persgroep en TMG. In België brengt het bedrijf onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen op de markt.

MGL werd in 2014 overgenomen door Concentra, moederbedrijf van Concentra Media Nederland, dat samen met Corelio eigenaar is van Mediahuis. Beide aandeelhouders willen nu hun media-activiteiten onderbrengen bij Mediahuis. Hierdoor verandert dus ook MGL van eigenaar. Ook de audiovisuele tak van Corelio, waaronder de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes en producent Woestijnvis vallen, wordt ondergebracht bij Mediahuis. De overname wordt binnenkort voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. De medezeggenschapsraden van de betrokken bedrijven in Nederland zijn inmiddels geïnformeerd.

    • Clara van de Wiel