Medewerkster Defensie lekte aan No Surrender-baas Otto

De vrouw werkte op een medische afdeling van Defensie en zou toegang hebben gehad tot gevoelige informatie.

Een lid van motorclub No Surrender.
Een lid van motorclub No Surrender. Foto Remko de Waal/ ANP

De politie heeft maandag een Defensiemedewerkster aangehouden op verdenking van het lekken van informatie aan Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover in dagblad De Telegraaf. Ze wordt verdacht van schending van ambtsgeheim en valsheid in geschrifte.

De 38-jarige vrouw werkte op een medische afdeling van Defensie en zou toegang hebben gehad tot gevoelige informatie. De politie wordt bij grote acties steeds vaker geholpen door Defensie. Ze heeft mogelijk informatie over lopende onderzoeken doorgespeeld en zou Otto toegang hebben verleend tot het terrein van een kazerne.

Klaas Otto zit op dit moment vast op verdenking van afpersing, mishandeling en witwassen. Gisteren heeft de politie ook een doorzoeking gedaan op het terrein van de vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom. Het is niet duidelijk waar de politie naar op zoek was.

Otto stapte zelf naar politie

Saillant detail is dat Otto eerder dit jaar zelf naar de politie is gestapt in zijn woonplaats Bergen op Zoom en daar heeft verteld over de kennelijk intieme relatie met de defensiemedewerkster. Otto vertelde het verhaal ook tegen Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel.

Lees ook: Motorclubleider Klaas Otto voerde schrikbewind.

Over het motief van Otto om de gevoelige relatie zelf op te biechten bij de politie bestaat grote twijfel. De politie onderzoekt nu details uit het verhaal van Otto. Vorige week is huiszoeking gedaan in de woning van de defensiemedewerkster. Afgelopen maandag is zij aangehouden voor verhoor. Ze is inmiddels op non-actief gesteld.

De twijfel over het verhaal van Otto wordt gevoed door het feit dat de criminele inlichtingeneenheid van de politie een aantal signalen heeft gekregen dat Otto vrouwen in zijn omgeving ernstig heeft bedreigd en mishandeld. De politie sluit niet uit dat dat ook met deze vrouw is gebeurd.