Recensie

Recensie

Kings of Leon is een popband geworden

Drie broers en een neef samen in één band, dat is vragen om moeilijkheden. In hun turbulente bestaan slagen de Amerikaanse Kings Of Leon er telkens in om op te krabbelen. Hun zevende album WALLS is een nadrukkelijke poging om een toegankelijke popplaat te maken, onder de hoede van Arcade Fire-producer Markus Dravs. Die hield de voornaamste karakteristieken in stand: de fiere baspartijen en vooral de licht overslaande stem van Caleb Followill blijven uit duizenden herkenbaar.

Los van de rockers ‘Waste A Moment’ en ‘Wild’ staan er genoeg songs op WALLS die nauwelijks meer doen vermoeden dat Kings Of Leon een gitaarband is. Het door computerbas voortgestuwde ‘Over’ en de ballad ‘Conversation Piece’ werken toe naar breeduit galmende meezingrefreinen, meer pop dan ze ooit geklonken hebben.