huurverhogingen

Woonbond klaagt Nederlandse staat aan voor 365 miljoen

De Woonbond is naar de rechter gestapt om te eisen dat de huurverhoging van honderden huurders wordt teruggedraaid. De belangenorganisatie van huurders maakte woensdag op haar website bekend dat het gaat om een bedrag van 365 miljoen euro. De actie van de Woonbond is gericht tegen de Belastingdienst en verhuurdersverenigingen Vastgoed Belang, Aedes en IVBN. Sinds 2013 kan aan huishoudens met een brutojaarinkomen vanaf 33.600 euro een inkomensafhankelijke huurverhoging worden opgelegd. Om vast te stellen wat het inkomen van huurders is maakten verhuurders gebruik van inkomensverklaringen die de Belastingdienst verstrekte. De Raad van State oordeelde begin dit jaar dat de Belastingdienst onwettelijk heeft gehandeld. (NRC)