Huiszoekingen

Terreurverdachten opgepakt in België

De Belgische politie heeft dinsdag 15 huizen doorzocht in onder meer Antwerpen en Gent bij een terreuronderzoek. Vier van de vijftien mensen die werden meegenomen voor verhoor, worden verdacht van deelname aan activiteiten van een terroristische groep, waaronder financiering. Dat zegt het federaal parket. Een van de vier opgepakte verdachten is volgens Belgische media een broer van Hicham Chaïb, ex-rechterhand van Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem. Chaïb ging in 2013 naar Syrië om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamitische Staat. De Antwerpenaar zou zich inmiddels in Raqqa hebben opgewerkt tot hoofd van de religieuze politie. In België is hij bij verstek veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens het aanzetten tot terreuraanslagen. (ANP)