Financieel Directeur

Topvrouw Schiphol stapt op

Financieel directeur Els de Groot stapt op bij Schiphol. Ze blijft nog aan tot het voorjaar van 2017 om het boekjaar te kunnen afronden en om de luchthavendirectie de gelegenheid te geven een vervanger te zoeken, zo maakte Schiphol woensdag via een persbericht bekend. De Groot zat sinds mei 2012 als financieel topvrouw in de raad van bestuur. Ze zegt op te stappen, omdat ze „toe is aan een nieuwe uitdaging”. Schiphol-topman Jos Nijhuis prijst de bijdrage van De Groot en zegt haar vertrek te betreuren. President-commissaris Louise Gunning-Schepers noemt het vertrek zelfs „een aderlating voor Schiphol”. De Groot begon haar carrière in de bankensector, waar ze onder meer als interim-CFO werkte bij Van Lanschot. Voor haar benoeming bij Schiphol Group was ze een aantal jaar zelfstandig bestuursadviseur.

(ANP)