Recensie

Recensie Muziek

Eindelijk bloedt het album niet halverwege dood

Het Amerikaanse kwartet Red Fang maakt unieke stonersludge, die zowel bruut áls pakkend is. Maar een compleet album bloedde halverwege altijd een beetje dood. Op hun vierde plaat doen ze dat beter, Only Ghosts blijft fris en onvoorspelbaar. Opening ‘Flies’ verklapt het geheim van hun zwaremetalensmederij: éérst een couplet met een rammende in-je-smoel-riff en geschreeuw van gitarist Bryan Giles, dán een refrein met pakkende zanglijnen van bassist Aaron Beam. Ook meegenomen: de bandleden hebben relativeringsvermogen. Dat blijkt uit een wederom hilarische videoclip (codewoorden: nerds en bier) én als extra de grofgepixelde tetrisgame Fangtris.

Te horen 24/10 Melkweg, Amsterdam. Voor de game Fangtris zie: relapse.com/fangtris