Duitsland

Man (49) schiet vier agenten neer

Een 49-jarige man heeft in de Duitse stad Georgensgmünd het vuur geopend op de politie. Vier agenten raakten daarbij gewond. De man zou lid zijn van de extreem-rechtse Reichsbürgerbeweging. Hij begon te schieten toen de agenten probeerden beslag te leggen op zijn legale vuurwapens. De politie vertrouwde de man niet met de wapens en besloot ze daarom op te halen. De schutter raakte lichtgewond en is gearresteerd. Het zou gaan om Wolfgang P., die al vaker had geweigerd om wapencontroleurs in huis te laten. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Hermann kondigde aan dat er harder actie zou worden genomen tegen Reichsbürgers. Deze beweging weigert de Duitse Bondsrepubliek te erkennen en gelooft dat het Duitse rijk met de grenzen van 1937 nog bestaat. (AP)