documentaireserie

Facts & Villerius NPO 3, 22.10-23.05u.

None

Start van een nieuwe documentaireserie met Jessica Villerius (recent te zien in reportageserie Onder de radar , over de de antiterreureenheid DSI). In Facts & Villerius reist ze de wereld over om vragen en thema’s te onderzoeken waar veel vooroordelen over bestaan. In de reeks trekt ze op met bendes in de ooit welvarende Amerikaanse stad Detroit, bezoekt ze een kindergevangenis in Manilla en volgt ze het werkt van ‘crime-scene cleaners’ in Los Angeles, mensen die achtergebleven bloedresten of resten van lichamen in ontbinding respectvol moeten opruimen na een moord.

De eerste aflevering van de zesdelige reeks gaat over slachtoffers van aanvallen met bijtend zuur in India. Die komen veel voor in het land, meestal met vrouwlijke slachtoffers. Vaders die hun dochters voor altijd verminken door zuur in het gezicht te gooien of mannen die het bij hun vrouw doen uit jaloezie. Villerius praat er in India over met slachtoffers, daders en ouders. Ook bezoekt ze plastisch chirurgen die de gezichten van slachtoffers proberen te herstellen. De makers kregen toestemming om een gezichtsreconstructie door de vooraanstaande chirurg Rajiv Agarwal te filmen.

    • Auteur Onbekend